Een moment a.u.b ... uw krant wordt geladen.
Er zijn veel foto's en dus veel te bekijken.Loading ...


De Vastgoedkrant

swipe


Goed gemikt:


Zuideinde 19 en 45 te Barendrecht

Koperstraat 19-21 Rotterdam

Coolsingel 65

Boerhaavelaan 11 te Barendrecht

Van den Assem opent een nieuwe winkel in Breda


Nieuwsbites:


Maastricht heeft meer winkels per inwoner dan Amsterdam


De vastgoedtrein dendert in 2017 door


NVM: Gunstige vooruitzichten voor Nederlandse vastgoedmarkt


Huurgeneraties maken beleggen in woningen lucratief


Goed gemikt: onze laatste transacties

Blader door ons aanbod


 

Zuideinde 19 en 45 te Barendrecht

TradePartners Groep heeft voor eigen gebruik de bedrijfspanden aan het Zuideinde 19 en 45 op het bedrijventerrein Dierenstein te Barendrecht gekocht.

Koper is actief in de niche markt van turbo blower onderdelen en aanverwante artikelen en is sinds 2013 al huurder van het pand Zuideinde 45.

De panden hebben een gezamenlijke grootte van 2.000 m2 v.v.o.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam adviseerde verkoper, een particuliere belegger, bij beide transacties.

Koperstraat 19-21 Rotterdam

Onlangs is verkocht het kantoor- /bedrijfsgebouw met gedeeltelijk bebouwd buitenterrein gelegen aan de Koperstraat 19 en 21 te Rotterdam. Het object bestaat uit 4.323 m2 kantoorruimte in combinatie met 1.161 m2 bedrijfsruimte en circa 1.894 m2 buitenterrein.

Het fraaie object, gelegen nabij de A20 en station Rotterdam Alexander is grotendeels langjarig verhuurd. Voor de verhuur is momenteel nog beschikbaar circa 1.450 m2 kantoorruimte met eigen parkeerterrein voor circa 50 plaatsen.

De verkoper, een particuliere belegger, werd bij deze verkoop begeleid door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

Coolsingel 65

MVGM Facility B.V. huurt circa 465 m2 kantoorruimte gelegen op de 2e verdieping van het kantoorgebouw Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65 te Rotterdam alsmede 6 parkeerplaatsen.

In het kantoorgebouw is thans nog circa 545 m2 kantoorruimte beschikbaar gelegen op de 6e verdieping.

De Mik Bedrijfshuisvesting heeft namens verhuurder de transactie tot stand gebracht.

Van den Assem opent een nieuwe winkel in Breda

Van den Assem opent begin april dit jaar een nieuwe winkel aan de Wilhelminastraat 28 in Breda. De nieuwe winkel zal tijdelijk als outlet dienen om vervolgens in het najaar te worden omgetoverd tot een volwaardig Van den Assem filiaal. De winkel is groot circa 220 m2.

Van den Assem is een high-end schoenenwinkel met een zeer uitgebreide collectie dames-, heren- en kinderschoenen aangevuld met kleding, tassen en accessoires, waaronder merken als UGG, Shabbies Amsterdam, Marc Cain, Magnanni, Van Bommel en Santoni. Het familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft met deze transactie haar 20e verkooppunt verworven.

Van den Assem werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting. De verhuurder is een particulier belegger.

Cypresbaan 15-37 te Capelle aan den IJssel

OM Partners Nederland B.V. is onlangs een huurovereenkomst aangegaan voor de huur van totaal 484 m2 kantoorruimte 15 parkeerplaatsen gelegen op de bovenste etage van bedrijfsverzamelgebouw Cypresbaan 15-37 te Capelle aan den IJssel. OM Partners Nederland B.V. is een consultancy en software ontwikkelingsbedrijf op het gebied van Supply Chain Planning Solutions en heeft wereldwijd 7 vestigingen. Door actief beheer en het leveren van maatwerk oplossingen voor huurders in het bedrijfsverzamelgebouw Cypresbaan 15 heeft de eigenaar het afgelopen jaar 13 nieuwe huurders mogen verwelkomen. Er is nu nog maar 1 gehele etage en enkele flexibele kleinere metrages beschikbaar.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. belast met de verhuur voor de Cypresbaan, trad in deze transactie op namens de verhuurder.

Weena 200 te Rotterdam

Braskem Netherlands B.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 718 m2 kantoorruimte gelegen op de negende verdieping van het gebouw 'W200' gelegen aan het Weena in Rotterdam.

Braskem is een Braziliaans chemieconcern. Het concern heeft zijn hoofdkantoor in São Paulo en maakt uit natuurlijke grondstoffen chemische producten zoals fossiele brandstoffen en biomaterialen.Vanaf haar oprichting begin jaren zeventig groeide Braskem uit tot het grootste chemiebedrijf van Zuid-Amerika.

Kantoorgebouw W200 (www.w200.nl) heeft in 2016 een upgrade gekregen. Het gebouw is gelegen op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal Station en omvat volledig gerenoveerde kantoorruimtes, bruisende horeca en een businesslounge.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

Baker Tilly Berk breidt uit in The Mark

Valad Europe heeft 1.153 mã additionele kantoorruimte verhuurd aan Baker Tilly Berk in The Mark in Rotterdam. De overeenkomst werd ondertekend namens het Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP).

Baker Tilly Berk huurt sinds augustus 2016 in The Mark in Rotterdam en heeft besloten om per 2018 meerdere regionale kantoren samen te voegen tot één locatie in kantoorgebouw The Mark. Baker Tilly Berk is een landelijke accountancy en belastingadviesorganisatie met 17 vestigingen in Nederland. Kantoorgebouw The Mark wordt momenteel volledig gerestyled naar een full-service kantoorgebouw met méér dan alleen kantoorruimte. Hierbij wordt de centrale entree ge-upgrade tot een ontvangstruimte met een hoogwaardige koffie-/loungeruimte. Verder biedt het gebouw zijn gebruikers een ruim opgezet en representatief restaurant, een volledige geoutilleerd vergadercentrum alsmede een in-house gym.

Richard den Hartigh, Head of Asset Management Valad Benelux: "Wij zijn verheugd dat er ruim voor de opening van The Mark medio 2017 zoveel animo is voor dit volledig vernieuwde kantoorgebouw. Deze uitbreiding van Baker Tilly Berk N.V. is voor ons de bevestiging dat het concept van The Mark past bij de huidige behoeftes in de markt."

Valad Europe werd bij de verhuur bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Van den Assem heeft overeenstemming bereikt voor een langjarige huurovereenkomst op Gelderlandplein in Amsterdam

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Van den Assem voor een langjarige huurovereenkomst op Gelderlandplein in Amsterdam. De winkel aan het centrale plein ontstaat door samenvoeging van de voormalige winkels van Cook & Co en De Tuinen, tot een geheel vernieuwde winkel van circa 390 mé.

Van den Assem is een high-end schoenenwinkel die een zeer uitgebreide collectie dames-, heren- en kinderschoenen, tassen en accessoires biedt van merken als UGG, Shabbies Amsterdam, Marc Cain, Magnanni, Van Bommel en Santoni. Het familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft met deze transactie haar 19e verkooppunt verworven.

Het huurcontract zal op 1 juni ingaan. Na een korte inbouwperiode zal de winkel medio augustus haar deuren openen.

Van den Assem werd bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Happy Italy restaurant keten opent zijn eerste vestiging in Amsterdam

De populaire Happy Italy restaurant keten opent in januari 2017 zijn eerste vestiging in Amsterdam aan de Zuidelijke Wandelweg 78 in het nieuwbouwcomplex "SQUARE".

In het najaar van 2017 volgen nog drie openingen, te weten in Breda, Spijkenisse en Roermond. De restaurantketen heeft reeds vestigingen in Rotterdam (3), Hendrik Ido Ambacht, Eindhoven, Enschede, Kerkrade, Tilburg, Arnhem en Alkmaar.

Het nieuwbouwcomplex "SQUARE" dat opgeleverd is in april 2016 is een ontwikkeling van Wonam.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad op als adviseur van Happy Italy en is voor verdere expansie van de Happy Italy keten op zoek naar passende, voor horeca bestemde ruimtes, gelegen in steden met meer dan 75.000 inwoners. De voor horeca bestemde ruimtes dienen tussen de circa 350 en 1.200 mé groot te zijn met de mogelijkheid van een terrasfunctie.

Allganized tekent huurovereenkomst voor de Hoogstraat 31-33

Allganized B.V. heeft per 1 februari een huurovereenkomst getekend voor de huur van totaal 564 mé commerciële- / trainings- en opslagruimte gelegen aan de Hoogstraat 31-33 te Rotterdam.

Allganized is een gerenommeerd Rotterdams evenementen-, promotie en hospitality bureau met landelijke dekking. Allganized, voorheen gevestigd aan de Goudsesingel heeft ervoor gekozen in het centrum van Rotterdam te blijven voor de dynamiek en bereikbaarheid zowel met de auto als ook met het openbaar vervoer.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Calandstraat 23 in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam

Onlangs is verkocht de unieke klassieke kantoorvilla van circa 613 mé gelegen aan de Calandstraat 23 / Hoek Parkstraat in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Het bijzondere object uit 1912 is oorspronkelijk gebouwd als klooster.

Na de oorlog heeft het de functie van kantoorvilla gekregen. Het fraaie pand met originele details, veel lichtinval, een onder architectuur aangelegde voortuin annex parkeerterrein bestaat uit een kelder op stahoogte en 4 bouwlagen van ieder circa 150 mé.

De verkoper werd bij deze verkoop begeleid door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

AIG huurt in Crystal Building in Capelle

AIG Europe heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor 1.732 m2 kantoorruimte in het gebouw Crystal Building op het businesspark Rivium in Capelle aan den IJssel.

AIG huurt de zevende en achtste verdieping van het pand aan Rivium Boulevard 201-234. AIG is een van 's werelds grootste verzekeringsmaatschappijen.

De Mik bedrijfshuisvesting, collegiaal met Colliers belast met de verhuur, adviseerde verhuurder Icon in deze transactie. AIG werd bij deze transactie geadviseerd door JLL.

Wilhelminaplein 1-40 te Rotterdam

APL Logistics Europe B.V. heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten voor de huur van 829 m2 v.v.o. kantoorruimte gelegen op de 3e verdieping van kantoorgebouw Wilhelminatoren aan het Wilhelminaplein 1-40 te Rotterdam met bijbehorende parkeerplaatsen en archiefruimte.

De logistieke dienstverlener verhuist van Rhoon naar de dynamiek van Rotterdam. De Wilhelminatoren met onder andere een vestiging van Tribes, is inmiddels uiterst succesvol verhuurd. Er is nog 1 etage per direct beschikbaar

De Mik Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie op namens NL asset management. NL asset management verzorgt het asset management namens PPF real estate in Nederland.

Barbizonlaan 87 te Capelle aan den IJssel

Een belegger heeft onlangs het kantoorgebouw aan de Barbizonlaan 87 te Capelle aan den IJssel gekocht. De op eigen grond gelegen kantoorruimte bestaat uit ca. 1.818 m2 verdeeld over 4 verdiepingen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verkoper.

'Prinsenpoort", s'Gravenweg 665-669

Accresco Vastgoed Reim B.V. heeft het kantoorcomplex "Prinsenpoort I, II en III" aan de 's Gravenweg in Rotterdam Kralingen gekocht van Perinco Real Estate II B.V. "Prinsenpoort" bestaat uit drie geschakelde bouwdelen met een totale vloeroppervlakte van circa 6.900 m2 alsmede 76 parkeerplaatsen op het bijbehorende eigen terrein. Het kantorencomplex komt naar verwachting in het 4e kwartaal 2016 volledig leeg na vertrek van de enig overgebleven huurder.

Accresco Vastgoed Reim B.V. ziet in de "Prinsenpoort" goede herontwikkelingsmogelijkheden, met name voor transformatie naar woningen. Dit mede vanwege de ligging bij OV-knooppunt Capelse Brug en de nabijheid van het grootschalige universiteitscomplex Woudestein. Accresco heeft zich de laatste jaren specifiek toegelegd op het transformeren van economisch verouderde kantoorpanden naar woningen voor haar eigen beleggingsportefeuille.

De Mik Bedrijfshuisvesting bracht de transactie samen met H&P International Real Estate namens verkoper tot stand.

Rivium 1e straat 17-35 te Capelle aan den IJssel

Op het kantorenpark Rivium te Capelle aan den IJssel, gelegen aan de A16, grenzend aan Rotterdam, heeft JAFANED B.V. een tweetal leegstaande kantoorgebouwen gekocht aan de Rivium 1e straat 17-35 met een totale oppervlakte van circa 5.084 m2 v.v.o., alsmede 95 parkeerplaatsen van aik Immobilien-Investmentgesellschaft mbH. JAFANED B.V. was reeds eigenaar van ca. 8.000m2 en circa 200 parkeerplaatsen op het Rivium met als grootste huurder de VANAD Group een snelgroeiend en internationaal opererend familiebedrijf, actief op het snijvlak van informatie en communicatie.

De uitbreiding heeft als doelstelling het gebied te ontwikkelen tot een hoogwaardige ICT Campus. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad op als adviseur van de verkoper.

Cornusbaan 83-89 te Capelle aan den IJssel

De Cornusbaan 83-89, gelegen op het Capelle Trade Centre, is verkocht aan een particuliere koper. Koper zal een gedeelte zelf gaan gebruiken en een deel verhuren. Het verkochte bestaat uit 324 m2 bedrijfsruimte alsmede 87 m2 kantoorruimte.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad op namens verkoper.

Wilgenbos 2 te Dordrecht

Riwal Holding Group B.V. heeft voor haar internationaal hoofdkantoor een huurovereenkomst gesloten voor circa 1.200 m2 kantoorruimte op de 2e verdieping van het kantoorgebouw Wilgenbos 2 in Dordrecht inclusief 22 parkeerplaatsen in de onder het gebouw gelegen parkeergarage. De transactie was mogelijk nadat huurder Sime Darby deze door hen gehuurde ruimte in 2015 voortijdig verliet om dichter op de productielocatie in Zwijndrecht te zitten.

Riwal is gespecialiseerd in veilig en efficiënt werken op hoogte en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot kennispartner en totaalleverancier. Naast het verhuren en verkopen van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, verzorgt Riwal ook trainingen en verkoopt onderdelen voor deze machines. Naast een landelijke dekking in Nederland heeft Riwal ook diverse internationale vestigingen in Europa en daarbuiten. De Mik Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie op namens huurder Riwal.

De verhuurder van het kantoorgebouw is Enomics Real Estate B.V., een vastgoedbelegger met een gemengde portefeuille in de regio Zuid Holland Zuid met zijn oorsprong in Gorinchem. Kantoorgebouw Wilgenbos 2 is gerealiseerd in 2003 als eerste fase van een gebiedsontwikkeling waarbij de voormalige terreinen van transportonderneming Van der Wees in Dordrecht zijn getransformeerd. In het gebied bevinden zich naast dit kantoorgebouw ook het kantoorgebouw van EGM Architecten, een klein verzamelgebouw en een appartementencomplex. Met de verhuur aan Riwal is ruim 80% van het totale complex verhuurd en resteert voor verhuur nog circa 1.000 m2 kantoorruimte op de derde verdieping.

Hoogste staal voor Distriport Waalhaven

Donderdag 16 juni jl. is het hoogste staal gehesen van de eerste fase van de nieuwbouw van Distriport Waalhaven. Hiermee worden de contouren zichtbaar van het nieuw distributiecentrum dat ProDelta op risico ontwikkelt in het Rotterdamse Waalhaven-Zuid gebied. Fase 1 omvat een totaal oppervlak van 11.650 m2 en de oplevering is ultimo 2016 voorzien. De tweede fase, waarvan de oplevering medio 2019 is gepland, kent een totaal oppervlak van 20.350 m2. ProDelta zal het distributiecentrum in haar eigen beleggingsportefeuille opnemen. De ontwikkeling past volledig binnen de revitaliseringsbeleid dat het Havenbedrijf Rotterdam voor dit gebied. Distriport Waalhaven zal BREEAM-NL worden gecertificeerd en voldoet aan alle logistieke eisen, die vandaag de dag worden gesteld, zoals een goede stapelhoogte (12,20 m), loading docks, flexibele compartimentering en een prima uitstraling. De eerste unit in fase 1 is inmiddels door tussenkomst van De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. verhuurd aan het Rotterdamse Electro Cirkel, leverancier van lampen en elektronische apparaten en materialen.

JONGERENHUISVESTING "DE STARTMOTOR"

Aan de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid wordt door BPA "De Startmotor" ontwikkeld, een revolutionair nieuw woonconcept voor jongeren, bestaande uit 581 zelfstandige woningen met 131 parkeerplaatsen in de ondergelegen garage, ruim voldoende rijwielbergingen en collectieve voorzieningen, zoals lounge ruimten, een daktuin met barbecue voorziening en een multifunctioneel sportveld op het dak. In de plint van het gebouw komen horeca en commerciële ruimten.

Met de bouw wordt binnenkort aangevangen. De omgevingsvergunning is inmiddels door de gemeente afgegeven.

Dit unieke jongerenhuisvestingsconcept wordt gerealiseerd in het stedelijke gebied Hart van Zuid, op loopafstand van het winkelcentrum Zuidplein, het gelijknamige OV-knooppunt, sport- en evenementen complex Ahoy, etc.

De doelgroep voor "De Startmotor" zijn jongeren die het ouderlijk nest verlaten en zijn opgegroeid in de randgemeenten aan de zuidzijde van Rotterdam, zoals Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard en de woonkernen in de Hoekse Waard.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. is belast met de beleggingsverkoop.

Toermalijnring 850 te Dordrecht

Plan@office Dordrecht bv heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 160 m2 kantoorruimte, circa 638 m2 bedrijfsruimte alsmede 14 parkeerplaatsen gelegen aan de Toermalijnring 850 te Dordrecht.

Plan@office is een dynamisch en informeel bedrijf, waar men zich bezig houdt met het inrichten van overheidsgebouwen, kantoren, scholen, banken, theaters, bibliotheken, hotels, restaurants, zorginstellingen en stadions. Kortom alle mogelijke inrichtingsprojecten.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens huurder.

Vareseweg 135 te Rotterdam

De Projectinrichter, gespecialiseerd in kantoor- en projectinrichting, heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 500 m2 showroomruimte gelegen aan de Vareseweg 135 te Rotterdam. De Projectinrichter zal ter plaatse haar Rotterdamse kantoor en showroom vestigen en biedt als onafhankelijk inrichter meer dan 230 merken kantoormeubelen en designmeubelen aan.

In het bedrijvencomplex zijn nog één showroom-/bedrijfsruimte op de begane grond en nog enkele kantoorruimten op de verdieping voor de verhuur beschikbaar.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verhuurder.

Max Euwelaan 55 te Rotterdam

Stichting Capri Hartrevalidatie Rotterdam huurt circa 495 m2 kantoorruimte verdeeld over de begane grond en 1e verdieping van het kantoorgebouw gelegen aan de Max Euwelaan 55 te Rotterdam alsmede 12 parkeerplaatsen op het bij het kantoorgebouw behorende parkeerterrein.

In de kleinschalige kantoorvilla aan de Max Euwelaan 55-57, welke thans geheel wordt gemoderniseerd, is momenteel nog circa 634 m2 kantoorruimte beschikbaar verdeeld over de 2e en 3e verdieping.

De Mik Bedrijfshuisvesting heeft namens verhuurder de transactie tot stand gebracht.

Mathenesserlaan 202 te Rotterdam

Het kantoorgebouw met monumentale uitstraling gelegen aan de Mathenesserlaan 202 te Rotterdam is verkocht aan een particuliere belegger.

Het gebouw bestaat uit circa 465 m2 kantoorruimte verdeeld over 3 verdiepingen met een ruime achtertuin en vrijstaande berging/bijgebouw, waar voorheen twee leslokalen gesitueerd waren.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad bij deze verkoop op namens verkoper van het gebouw.

Nieuwe Binnenweg 336 te Rotterdam

De Nieuwe Binnenweg 336 is onlangs verhuurd aan huurder Rose. Rose zal deze deels gaan gebruiken als winkelruimte ten behoeve van de verkoop van kleding alsmede deels ten behoeve van een beautysalon.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

Rhijnspoor 223 te Capelle aan den IJssel

Recentelijk heeft FET Contracting een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 260 m2 kantoorruimte aan het Rhijnspoor 223 te Capelle aan den IJssel in combinatie met 6 parkeerplaatsen.

Voor de verhuur is momenteel nog circa 520 m2 kantoorruimte in het gebouw beschikbaar, verdeeld over de begane grond en 1e verdieping.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

Cypresbaan 32 te Capelle aan den IJssel

Merve Europe B.V. heeft onlangs circa 1.209 m2 bedrijfs-/kantoorruimte gehuurd aan de Cypresbaan 32 te Capelle aan den IJssel alsmede 14 parkeerplaatsen.

Huurder zal het gehuurde gaan gebruiken ten behoeve van het uitoefenen van een distributiebedrijf en groothandel voor de import en export van voedings- en levensmiddelen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

Wijnstraat 96 te Rotterdam

Per 1 september neemt Van den Ende Advocaten intrek in het fraaie na-oorlogse gebouw "Coloniahuis" aan de Wijnstraat 96 te Rotterdam. Dit kleinschalige kantoorgebouw, bestaande uit 6 bouwlagen, is gelegen midden in het centrum, tussen de Boompjes en de Blaak en op de hoek van de Wijnstraat en de Posthoornstraat. De natuurstenen entree, het roestvrijstalen tourniquet en de gevelbekleding zijn enkele details in de architectuur van het Coloniahuis.

Impact Vastgoed verwelkomt Van Den Ende Advocaten als nieuwe huurder van een totale oppervlakte van 166 m2.

Hoogstad 401 te Vlaardingen

Auto Hoogenboom B.V., een dochteronderneming van Dealer Groep Pon B.V., heeft per 1 januari 2016 de huurovereenkomst voor de vrijstaande autoshowroom met bedrijfsruimte, kantoor en een groot beveiligd buitenterrein, staande en gelegen aan het Hoogstad 401 te Vlaardingen met periode van 6 jaar verlengd. Het representatieve bedrijfsgebouw heeft een vloeroppervlakte van +/- 3.455 m2. Het terrein is +/- 7.100 m2 groot, waarvan +/- 6.000 m2 verhard. Auto Hoogenboom is een totaal leverancier van mobiliteit in de regio Rijnmond en sinds 2012 in het gehuurde gevestigd. Vanuit de vestiging aan het Hoogstad te Vlaardingen geschiedt de verkoop en service van de merken Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens.

Verhuurder Elboma Beheer B.V. werd tijdens de heronderhandelingen bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam, die door eigenaresse tevens in de hand is genomen om haar belangen te behartigen bij de voorgenomen beleggingsverkoop.

Kantoorgebouw Stationsplein 14 te Capelle a/d IJssel geheel verhuurd

Korevaar van Dijk Letselschade B.V. is reeds enkele jaren gevestigd aan het Stationsplein 14 te Capelle aan den IJssel. Wegens de groei van de onderneming, en het samengaan met het letselschadebedrijf Europrotector, is er een nieuwe langjarige overeenkomst gesloten waarbij nu ook de laatste 610 m2 kantoorruimte is gehuurd.

De bedrijven gaan per 1 mei 2016 samen verder onder de naam Flyct.

Flyct huurt nu het gehele object van circa 1.360 m2 aan het Stationsplein 14 te Capelle aan den IJssel. Flyct behartigt de belangen van letselschadeslachtoffers en hun werkgevers..

Verhuurder, werd vertegenwoordigt door Van Ostade Vastgoedbeheer BV uit Bilthoven en geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam.

Commerciële ruimte Hoogstraat 43a verhuurd

Onlangs heeft Food Fashion Fun een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 140 m2 commerciële ruimte gelegen aan de Hoogstraat 43a te Rotterdam. De Hoogstraat, één van de oudste straten van Rotterdam, loopt vanaf het Oostplein in een rechte lijn naar de Coolsingel, over de vroegere dam in de Rotte waar de stad naar is vernoemd. De afgelopen jaren hebben diverse nieuwe, creatieve en lifestyle-ondernemers zich in het Hoogkwartier gevestigd.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verhuurder.

Coolsingel 65 te Rotterdam

Tegelpand B.V., een nieuwe winkel gespecialiseerd in tegels en plavuizen zal binnenkort haar showroom/winkel van circa 740 m2 openen aan de Plompertstraat 28 te Struisenberg Beheer B.V. heeft onlangs circa 251 m2 kantoorruimte gehuurd op de 2e verdieping van het "Holbeinhuis" gelegen aan de Coolsingel 65 te Rotterdam alsmede 2 parkeerplaatsen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

Bedrijfsruimte Plompertstraat 28 verhuurd

Tegelpand B.V., een nieuwe winkel gespecialiseerd in tegels en plavuizen zal binnenkort haar showroom/winkel van circa 740 m2 openen aan de Plompertstraat 28 te Rotterdam. De Plompertstraat is gelegen aan de rand van de Waalhaven op het goed bereikbare kleinschalige bedrijventerrein "Op Zuid". De huidige bedrijfsruimte zal worden verbouwt tot showroom / winkelruimte.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad op namens verhuurder

Kompasstraat 28 te Capelle aan den IJssel

Van Delft Slotenservice & Beveiligingen heeft het bedrijfspand met overkapt terrein aan de Kompasstraat 28 te Capelle aan den IJssel, ter grootte van ca. 1.000 m2 aangekocht voor eigen gebruik.
De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad op namens verkoper.

Distributiecentrum Transitoweg 1 te Moerdijk verkocht

Beheermaatschappij Inter-Sprint B.V. heeft onlangs het distributiecentrum aan de Transitoweg 1 te Moerdijk verworven. Het distributiecentrum is gelegen op de kavel grond aan de Transitoweg 1 te Moerdijk en heeft totaal een grondoppervlakte van 80.940 m2.

Het complex omvat circa 4.816 m2 kantoorruimte inclusief 1.261 m2 kelderruimte alsmede twee separate bedrijfsruimten met een totale oppervlakte van circa 43.910 m2 inclusief 310 m2 kelderruimte.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht namens de koper de transactie tot stand.

Cypresbaan 32 te Capelle aan den IJssel

Een particuliere belegger heeft onlangs het bedrijfsobject aan de Cypresbaan 32 te Capelle aan den IJssel gekocht. De op eigen grond gelegen logistieke bedrijfsruimte bestaat uit ca. 1.290 m2 verdeeld over een bedrijfsloods, magazijnruimte en bijbehorende kantoren.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verkoper.

Koper is voornemens het gebouw te huur aan de bieden via De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

Woonboulevard Spijksepoort

Woonboulevard Spijksepoort wordt uitgebreid met een vestiging van Swiss Sense.

Swiss Sense heeft onlangs een huurovereenkomst getekend voor de huur van circa 500 m2 winkelruimte op Woonboulevard Spijksepoort in Gorinchem.

Swiss Sense is bijna 100 jaar geleden opgericht door de familie Diks en produceert, ontwerpt en verkoopt slaapsystemen in eigen beheer in de ruim 60 Swiss Sense winkels in Nederland, België, Duitsland en online.

Woonboulevard Spijksepoort is zo'n 20 jaar geleden ontstaan toen GAMMA verhuisde naar de Spijksedijk. Later hebben ook andere landelijke winkelketens zich gevestigd, waaronder Kwantum, Leen Bakker, Beter Bed, JYSK en Praxis.

Verhuurder, Klop Beheer werd bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Doklaan 22 te Rotterdam

Op 12 januari jl. vond in het Nhow Hotel op de Kop van Zuid de ondertekening plaats van het huurcontract inzake 600 m2 kantoorruimte in het kantoorgebouw Doklaan 22. Verhuurder is de Van Leeuwen Groep. Huurder is de gemeente Rotterdam. De kantoor is benodigd ten behoeve van de voorbereiding van de grootschalige renovatie van de Maastunnel, die in de zomer van 2017 start en loopt tot eind 2019. Eind 2015 huurde de gemeente ook al ± 11.000 m2 verhard werk- en opslagterrein aan de Doklaan van de Van Leeuwen Groep eveneens in het kader van de renovatie van de Maastunnel. De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde bij beide verhuringen.

Mazars huurt ruimte op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping van het gebouw Eurogate II aan de Watermanweg 44-88

Mazars Paardekooper Hoffman heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huisvesting van het Rotterdamse kantoor en het Nederlandse hoofdkantoor van Mazars Accountants en Belastingadviseurs in het gebouw Eurogate II.

Mazars huurt ruimte op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping van het gebouw Eurogate II aan de Watermanweg 44-88. Het betreft 4.047 m2 kantoor en 79 parkeerplaatsen. Eurogate II ligt in Rotterdam Alexander naast het Alexandrium.

Gert Don, partner Mazars Rotterdam: 'Na een uitgebreide zoektocht zijn wij verheugd dat wij de geschikte nieuwe huisvesting hebben gevonden. De kantoorruimte in gebouw Eurogate II sluit goed aan bij ons beoogde kantoorconcept en is door de goede ligging ten opzichte van OV en uitvalswegen voor onze medewerkers en klanten goed bereikbaar.'

Verhuurder Meag verricht het asset management voor Munich Re & ERGO. Meag is aanwezig in Europa, Azië en Noord-Amerika en biedt zijn uitvoerige knowhow aan institutionele beleggers alsmede private cliënten buiten de groep. Meag heeft momenteel assets onder management met een totale waarde van circa € 255 miljard. Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy en heeft 10 vestigingen in Nederland, waar 50 partners en 600 medewerkers werkzaam zijn.

Meag werd bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Eglantierbaan 16 te Capelle aan den IJssel

Aderans Benelux B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 575 m2 bedrijfsruimte in combinatie met ca. 360 m2 kantoorruimte alsmede 20 parkeerplaatsen gelegen aan de Eglantierbaan 16 op het bedrijventerrein "Hoofdweg" te Capelle aan den IJssel.

Aderans groep is de nummer 1 en wereldleider op de markt van haarwerken en haar-implantaten.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Yulius verkoopt Heemraadssingel 143, 145 en 147 te Rotterdam

Urbanite Homes B.V. heeft de drie gekoppelde voormalige herenhuizen, staande en gelegen aan de Heemraadssingel 143, 145 en147 in het centrum van Rotterdam verworven van Stichting Yulius ten behoeve van transformatie tot luxe loftwoningen en appartementen.

De statige panden aan de voorname Heemraadssingel omvatten samen circa 1.452 m2 verhuurbare vloeroppervlakte en beschikken over diepe zonnige achtertuinen. Door de omgeving en statuur van de panden lenen deze zich uitstekend voor de voorgenomen transformatie.

De panden zijn door verkoper Stichting Yulius tot voor kort in gebruik geweest ten behoeve van ambulante gezondheidszorg en medisch pedagogisch (kinder-)dagverblijf met kantoren.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht namens de verkoper Stichting Yulius de transactie tot stand.

FCL Marine huurt aan de Kralingseweg

FCL Marine Agencies B.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met Chestnut International B.V. met betrekking tot de huur van 2 verdiepingen, zijnde circa 869 m2 kantoorruimte van de kleinschalige kantoorvilla "Beuk" gelegen aan de Kralingseweg 213-217 te Rotterdam.

Gebouw "Beuk" maakt deel uit van kantorenpark Victoriapark gelegen langs de A16. FCL Marine Agencies, opgericht in Rotterdam in 1988, met kantoren in Antwerpen, Bremen en Hamburg, biedt een volledig gamma van logistieke diensten wereldwijd, via een geïntegreerd netwerk van agentschappen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde huurder FCL Marine agencies bij deze transactie.

KPMG naar Plaza Rotterdam

Valad Europe heeft 5826 m2 kantoorruimte verhuurd aan KPMG Meijburg in Central Plaza in Rotterdam. Het meerjarig huurcontract werd ondertekend namens het Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP).

Central Plaza is een gebouw met een oppervlakte van 34.548 m2 en bestaat uit 10 kantoorverdiepingen, een winkelcentrum met horeca voorzieningen en het Holland casino en ondergrondse parkeergarage. Het gebouw ligt midden in het zakendistrict RCD van Rotterdam, tegenover het Centraal Station.

Valad werd bij de verhuur bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

Groot Willemsplein verkocht

LSI heeft het kantoorgebouw Groot Willemsplein van circa 13.000 m2 in Rotterdam verkocht aan LaSalle Investment Management. Hier is het hoofdkantoor van netbeheerder Joulz gevestigd (6400 m2) en ook accountantkantoor Grant Thornton, Chemgas Shipping en ict-bedrijf Mendix zijn huurders.

LSI leverde Groot Willemsplein in 2012 op, na een renovatie van het bestaande kantoor en de toevoeging van de drie nieuwe verdieping, naar een ontwerp van Dam & Partners. Het pand heeft een Breeam Very Good-label.

Alle verhuurtransacties in het kantoorgebouw zijn door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. tot stand gebracht.

LSI werd bij de verkoop bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

In-Lite Worldwide naar Stephensonweg 18 te Gorinchem

In-Lite Worldwide B.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met Klop Beheer B.V. met betrekking tot de huur van circa 3.215 m2 bedrijfsruimte, circa 520 m2 kantoorruimte met een ruim opgezet dakterras alsmede een eigen parkeervoorziening, allen gelegen op een uitstekende zichtlocatie langs de A15 aan de Stephensonweg 18 te Gorinchem.

Het bedrijfsgebouw wordt momenteel door Klop Beheer volledig herontwikkeld en zal "turn-key" aan In-Lite Worldwide worden opgeleverd. In-Lite Worldwide B.V. is een jong en innovatief bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerp, productie en verkoop van toonaangevende LED buitenverlichting gebaseerd op 12 volt en is marktleider in Nederland.

Trovis Architectuur heeft het ontwerp alsmede de bouwbegeleiding van de herontwikkeling verzorgd. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Kantoorgebouw Victoria aangekocht

Valad Europe heeft voor Valad Netherlands Diversified Partnership (VNDP) het 22.778 m2 grote kantoorgebouw Victoria aan de Fascinatio Boulevard 200-300 in Rotterdam gekocht van CBRE Global Investors.

Victoria bestaat uit twee met elkaar verbonden gebouwen van tien verdiepingen aan de A16. Het gebouw beschikt over 22.778 m2 kantoorruimte en 478 parkeerplaatsen. Het is in 2008 gebouwd en ontworpen door architect Marcel van Schalk. Huurders zijn onder andere KPMG, Meijburg & Co, Refresco, Pointlogic en Towers Watson.

De aankoop volgt op de recente acquisitie van de Haagse Poort in Den Haag. Met deze transactie komt het investeringsvolume voor VNDP op circa 300 miljoen euro. Valad Europe werd bij de aankoop bijgestaan door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

Stichting Woord en Daad huurt in Spijksepoort

Stichting Woord en Daad heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten in het kantoorgebouw Spijksepoort, gelegen aan de Spijksedijk 16 in Gorinchem. De overeenkomst betreft ruim 1.100 m2 kantoorruimte.

Het kantoorgebouw is in 2015 grondig gerenoveerd en verduurzaamd door de eigenaar. Zo is het gebouw voorzien van een energiezuinige klimaatinstallatie met warmtepompen en een CO2-regeling, nieuwe zonwering aan de buitenzijde, een domoticasysteem en is het door eigenaar voorzien van een compleet nieuw inbouwpakket.

Woord en Daad huurde voorheen ook al in het gebouw. Tijdens de renovatie is tijdelijk alternatieve huisvesting betrokken om aan het eind van dit jaar weer terug te keren naar een nieuwe werkomgeving.

Eigenaar, Klop Beheer, is vertegenwoordigd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Rivium Quadrant 141 te Capelle aan den IJssel

Rivium Business Solutions heeft recentelijk een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 403 m2 kantoorruimte op de 14e verdieping van de "Tribes Tower" prominent langs de A16 gelegen aan het Rivium Quadrant 141 te Capelle aan den IJssel.

Onlangs heeft verhuurder het innovatieve business concept "Tribes" mogen verwelkomen in de "Tribes Tower", welke zojuist een facelift heeft ondergaan waarbij onder meer de gehele begane grond inclusief entree is gerenoveerd en uitgebouwd om ruimte te maken voor een dynamische verzorgende omgeving.

Met deze transactie is de bezettingsgraad verhoogd tot boven de 80%. Er zijn nog enkele (gedeeltelijke) verdiepingen beschikbaar voor de verhuur.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht deze transactie tot stand namens UniforeDMC Real Estate Capital.

Goudsesingel 48-50 te Rotterdam

Webwinkel Rough Rugs heeft sinds kort ten behoeve van haar webwinkel circa 300 kantoor, showroom en winkelruimte met circa 300 m2 kelderruimte gehuurd aan de Goudsesingel 48-50 hoek Goudsewagenstraat te Rotterdam.

Deze invulling van circa 300 m2 commerciële ruimte is een prachtige toevoeging in het populaire "Hoogkwartier". De Rough Rugs Studio etaleert tapijten, kleding en accessoires alsmede een mix van meubels en kunst. De ruimte dient als een verzamelpunt voor opdrachtgevers en ontwerpers , evenals een creatief laboratorium.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verhuurder.

Aalborg 10 te Barendrecht

Berkhout Relatiegeschenken B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van een bedrijfs-/showroomruimte bestaande uit ca. 388 m2 bedrijfsruimte in combinatie met ca. 138 m2 showroomruimte op de begane grond en ca. 142 m2 kantoorruimte op de etage alsmede 13 parkeerplaatsen gelegen aan de Aalborg 10 te Barendrecht.

Het representatieve goed bereikbare pand aan de Aalborg is gelegen op Vaanpark II te Barendrecht, nabij de Ikea en Zuiderster.

Berkhout Relatiegeschenken B.V. is reeds sinds 1990 een grote leverancier van themapakketten en eindejaarsgeschenken en is niet meer uit die markt is weg te denken.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad op namens verhuurder.

Kantoorgebouw Blaakhaven te Rotterdam

Bynder heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met verhuurder Maasstede voor de huur van circa 1.200 m2 kantoorruimte verdeeld over de 4e en 5e verdieping van kantoorgebouw "Blaakhaven" gelegen aan de Blaak 6 te Rotterdam.

Het project 'Blaakhaven' is gelegen in het Laurenskwartier en maakt onderdeel uit van de (her-) ontwikkeling van het Gelderseplein in de Oude Haven. Naast de bouw van het kantoorgebouw bestaat Blaakhaven uit het designhotel CitizenM en het hoogwaardige restaurant "Fitzgerald".

Bynder werd onlangs door Deloitte uitgeroepen tot Rising Star en kreeg een award voor de meest kansrijke tech start-up van Nederland. Bynder biedt haar klanten een Digital Asset Management-oplossing, waarmee zij in de cloud media opslaan, beheren en delen.

Met de komst van Bynder is de kantoorruimte in het gebouw volledig verhuurd, met als medehuurders Unique, Sitecom en Stichting Diabeter.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

iPS nieuwe huurder van Rivium Boulevard 101 te Capelle aan den IJssel

Interocean Personnel Services (iPS), al sinds 1988 dé internationale recruitment en detacherings aanbieder in de Maritieme, Offshore, Olie & Gas en Tunnelling industrie, heeft voor haar nieuwe hoofdkantoor circa 1.020 m2 kantoorruimte gehuurd. Deze ruimte bevindt zich op de top verdieping in het vrijstaande kantoorgebouw "Officium" aan de Rivium Boulevard 101 te Capelle aan den IJssel en is verhuurd in combinatie met 30 parkeerplaatsen op het bijbehorende parkeerterrein.

iPS verhuist binnen het bedrijvenpark Rivium van een eigen kleinschalige kantoorvilla naar een vloer van ruim 1.000 m2, waar ze een ander modern werkconcept zullen gaan hanteren.

Het zeer representatieve mooi afgewerkte kantoorgebouw, waar momenteel nog een verdieping van maar liefst circa 1.190 m2 kantoorruimte beschikbaar is en een kantoor van circa 320 m2, bevindt zich op een zichtlocatie aan de hoofdweg van het uitstekend bereikbare kantorenpark Rivium. Mede huurders in het gebouw zijn Isolectra en Wolfsbergen van Haarlem.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. begeleidde verhuurder aik Immobilien-Kapitalanlagegesellschaft mbH.

Veldkersweg 36 te Rotterdam

Ph. M. Verhulst en Zn. heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 97m2 bedrijfsruimte in combinatie met circa 15 m2 kantoorruimte gelegen aan de Veldkersweg 36 te Rotterdam. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op namens verhuurder.

Oosteinde 9 te Barendrecht

TSI Road Cargo heeft voor eigen gebruik het object Oosteinde 9 te Barendrecht op het bedrijventerrein Dierenstein gekocht. Het gaat hier om een bedrijfsgebouw in twee lagen van circa 720 m2 dat is gelegen op een perceel eigen grond van 3.290 m2 in totaal. Op het eigen terrein bevinden zich parkeerplaatsen, een wasplaats, een tankplaats alsmede een separaat omheind en verhard opstelterrein voor trucks en opleggers van circa 2.200 m2.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verkoper Willi Betz.

Zalmstraat 9 te Rotterdam

Westland Food Products B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 150,4 m2 commerciele ruimte gelegen op de begane grond van kantoorgebouw "Groot Willemsplein" gelegen aan de Zalmstraat 9 te Rotterdam.

De Mik bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

Lichtenauerlaan 138 te Rotterdam

VAD Notarissen N.V. heeft recentelijk een huurovereenkomst gesloten met betrekking tot ca. 320 m2 kantoorruimte gelegen op de vierde verdieping aan de Lichtenauerlaan 138 te Rotterdam in combinatie met 7 parkeerplaatsen. In het hoogwaardige kantoorgebouw zijn nog diverse kantoorruimten voor de verhuur beschikbaar in combinatie met een ruime parkeernorm. Het gebouw biedt de huurders alle moderne voorzieningen op haar eigen verdiepingen alsmede medegebruik van bemande receptie.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. , samen met JLL belast met de verhuur bracht de transactie tot stand namens verhuurder Syntrus Achmea

's-Graventower I en II gelegen op Rivium Businesspark te Capelle aan den IJssel verkocht

PORTO KALI KANTOREN 3 B.V. heeft de twee zelfstandige kantoorgebouwen 's-Graventower I en II gelegen op businesspark Rivium te Capelle aan den IJssel verkocht aan een particuliere belegger. De gebouwen gelegen aan de Rivium 1e straat 41-79 met een eigen parkeerterrein met 174 plaatsen zijn respectievelijk circa 4.735 m2 en 3.390 m2 v.v.o. groot en gedeeltelijk verhuurd. De gebouwen zullen worden gerenoveerd en voor verdere verhuur gereed worden gemaakt.

Verkoper werd bij deze beleggingsverkoop geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam.

Kouwe Hoek 8 te Waddinxveen

Mazda Motor Nederland heeft voor haar nieuwe hoofdkantoor circa 1.330 m2 kantoor- en demonstratieruimte gehuurd in het vrijstaande kantoorgebouw aan de Kouwe Hoek 8 te Waddinxveen in combinatie met 48 parkeerplaatsen op het bijbehorende parkeerterrein.

Kantoorgebouw Kouwe Hoek 8 staat op het gelijknamige kantorenpark, dat is gesitueerd vlakbij het Gouwe-aquaduct over de A12. Huurder is momenteel in een ander pand op kantorenpark "Kouwe Hoek" gevestigd. Het nieuwe hoofkantoor krijgt de komende maanden een complete inwendige facelift. Het is de bedoeling dat Mazda Motor Nederland haar nieuwe huisvesting in het eerste kwartaal 2016 zal betrekken. Vanuit haar hoofdkantoor ondersteunt Mazda Motor Nederland het Nederlandse dealernetwerk en de door haar erkende reparateurs.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. begeleidde Mazda Motor Nederland.

De Loper te Vlaardingen

In winkelcentrum de Loper te Vlaardingen heeft een particuliere belegger een 8-tal winkelpanden gekocht. De winkelpanden liggen in het historische deel van het planmatig ontwikkelde winkelcentrum welke omstreeks 1970 haar oorsprong heeft. De winkels zijn verhuurd aan de Nelson, Bart Smit, Score, Thuis woonaccessoires, Plantenbeurs en Funny Kids Store.

Het wijkwinkelcentrum De Loper is een goed functionerend winkelcentrum in de Vlaardingse wijk Holy aan de noordzijde van Vlaardingen. De Loper heeft een verhuurbaar oppervlakte van ca. 11.850 m2 en biedt onderdak aan ruim 60 winkels.

De verkoper werd bij deze beleggingsverkoop begeleidt door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Sydneystraat 140-142 / Kiotoweg 156-158

Gaaf! verhuur, verhuurder van diverse feest-, sport & recreatie- en evenementbenodigdheden, heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 335 m2 bedrijfsruimte gelegen aan de Sydneystraat 140-142 / Kiotoweg 156-158 te Rotterdam alsmede 5 parkeerplaatsen gelegen bij het complex "Triplets Trade Centre" behorende terrein.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad op namens verhuurder.

Osakastraat 20 te Rotterdam

Islington Logistics B.V. heeft circa 850 m2 bedrijfsruimte, circa 275 m2 kantoorruimte alsmede circa 1.980 m2 buitenterrein gehuurd aan de Osakastraat 20 te Rotterdam. Islington Logistics B.V. is een transportbedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het vervoeren van drooggoederen van en naar Duitsland.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht deze transactie tot stand namens verhuurder.

Vareseweg 143 te Rotterdam

GSM Supply heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 255 m2 bedrijfsruimte met circa 140 m2 kantoorruimte alsmede 5 parkeerplaatsen gelegen aan de Vareseweg 143 te Rotterdam. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op namens verhuurder.

Grotekerkplein 103 te Rotterdam

Sherlock's Place heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 61 m2 commerciële ruimte gelegen aan het Grotekerkplein 103 te Rotterdam. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op namens verhuurder.

Watermanweg 44-88 te Rotterdam

Verhuurder MEAG Munich Ergo Kapitalanlagegesellschaft mbH heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Stichting Vestia met betrekking tot circa 3.679 m2 kantoorruimte gelegen in kantoorgebouw Eurogate II aan de Watermanweg 44-88 te Rotterdam in combinatie met 75 parkeerplaatsen.

Kantoorgebouw Eurogate II, gesitueerd op kantorenpark Alexandrium, werd gebouwd in 2002 als centraal element van het Eurogate kantorencomplex. Recentelijk is er door verhuurder aangevangen met een grootschalige interne renovatie en verduurzaming van het kantoorgebouw.

Woningcorporatie Vestia verhuurt, verkoopt en beheert woningen in de regio's Rijnmond en Haaglanden en in mindere mate in de rest van Nederland.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Sydneystraat 148-150 te Rotterdam

Fortron B.V. dé specialist in gevelonderhoud, heeft recentelijk een huurovereenkomst gesloten met betrekking tot de bedrijfsruimte van circa 220 m2 gelegen aan de Sydneystraat 148-150 te Rotterdam in combinatie met 4 parkeerplaatsen. De bedrijfsruimte maakt deel uit van het bedrijfscomplex "Triplets Trade Center" gelegen op het bedrijventerrein Noord-West. Er zijn nog enkele bedrijfsunits voor de verhuur beschikbaar met en zonder kantoorruimte. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Verkoop Nieuwland Parc 121 te Alblasserdam

ALMANED Vastgoed B.V. heeft het langjarig aan Staay Export B.V. verhuurde moderne bedrijfscomplex "Alexport" staande aan het Nieuwland Parc 121 te Alblasserdam verkocht aan WDP Nederland.

Het geheel bestaat uit circa 7.365 m2 hoogwaardige en grotendeels gekoelde opslag- en ompakruimte voorzien van 20 loadingdocks en circa 1.235 m2 kantoorruimte in drie lagen. Het bedrijfscomplex is gelegen op ruim 17.000 m2 eigen grond op intergemeentelijke bedrijvenpark "Nieuwland", langs de A15 en vlakbij het vorige maand in gebruik genomen container-transferium Alblasserdam.

Huurder Staay Export is een onderdeel van Staay Food Group. Onder het motto "de wereld is onze tuin" levert Staay Food Group sinds 1946 een breed assortiment van verse groenten en fruit van gegarandeerd goede kwaliteit uit binnen- en buitenland.

ALMANED Vastgoed B.V., werd bij deze beleggingsverkoop geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam en voor wat de juridische en notariële aspecten betreft door Loyens & Loeff eveneens uit Rotterdam.

Rhijnspoor 263 te Capelle aan den IJssel

WABCO Automotive B.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met betrekking tot de vrijstaande kantoorvilla van circa 985 m2 kantoorruimte gelegen aan het Rhijnspoor 263 te Capelle aan den IJssel in combinatie met 25 parkeerplaatsen.

WABCO is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologieën en bedieningssystemen voor de veiligheid en efficiëntie van commerciële voertuigen. WABCO, zo'n 150 jaar geleden opgericht, is nog steeds pionier met baanbrekende elektronische, mechanische en mechatronische technologieën voor rem-, stabiliteits- en transmissieautomatiserings-systemen die worden geleverd aan de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen en trailers.

De kantoorvilla's gelegen in Businesspark Rhijnspoor zijn onlangs geheel gerenoveerd en zijn zo ontworpen dat ze in de toekomst ook makkelijk zijn aan te passen aan de wensen van (nieuwe) gebruikers. Verhuurder heeft maatregelen genomen die leiden tot verduurzaming en derhalve vermindering van energielasten.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Van Hogendorplaan /Azalealaan te Vlaardingen

Renpart Retail XV C.V. heeft op 29 mei 2015 de portefeuille uitgebreid met een Aldi supermarkt (circa 1.400 m2) en de bovengelegen achttien galerijwoningen. Het object ligt naast het recent gerealiseerde wijkwinkelcentrum Van Hogendorpkwartier dat in december 2013 werd aangekocht door Renpart Retail XIV C.V.

Het winkelcentrum Van Hogendorpkwartier is op één winkelunit na geheel verhuurd en is overigens genomineerd voor de NRW jaarprijs 2015.

In dit wijkwinkelcentrum zijn diverse landelijke ketens en lokale publiekstrekkers gevestigd, zoals Blokker, Bruna, DA en Big Bazar. De Boon's Supermarkt (onderdeel van MCD) die in het centrum gevestigd is, was voorheen gevestigd op de locatie van de huidige, zojuist aangekochte, Aldi. In combinatie met de gratis parkeervoorziening zorgen deze elementen voor een goed presterend Aldi filiaal.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. begeleidde de verkoper, een particulier belegger.

Spoorstraat 22 en 24 te Den Helder en Mathildedonk/Luciadonk te Roosendaal

Sandkuyl & van der Zalm B.V., een particuliere belegger uit Wassenaar, heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance een pakket vastgoed aangekocht bestaande uit 58 verhuurde grondgebonden woningen plus garages te Roosendaal en een langdurig aan Bart Smit verhuurd winkelpand te Den Helder.

Syntrus Achmea, dat optreedt namens een van haar opdrachtgevers, werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting te Rotterdam.

Strickledeweg 80 te Rotterdam

Een lokale ondernemer heeft recentelijk de bedrijfsruimte van ca. 750 m2 vloeroppervlakte omvattende bedrijfs-, kantoor- en personeelsruimten gelegen op eigen grond aan de Strickledeweg 80 te Rotterdam - Spaanse Polder verworven ten behoeve van eigen gebruik.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verkoper.

Lichtenauerlaan 80 te Rotterdam

European Credit Partners N.V. heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met betrekking tot ca. 410 m2 kantoorruimte gelegen aan de Lichtenauerlaan 80 te Rotterdam in combinatie met 16 parkeerplaatsen.

In het hoogwaardige kantoorgebouw zijn meerdere turn-key kantoorruimten voor de verhuur beschikbaar in combinatie met een ruime parkeernorm. Het gebouw biedt de huurders alle moderne voorzieningen op haar eigen verdiepingen alsmede medegebruik van receptie en vergaderfaciliteiten.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verhuurder Blauwhoed.

's-Gravenweg 433-437 te Rotterdam

Vendit B.V., automatiseerder van het succesvolle VMSII winkelmanagementsysteem, heeft onlangs haar huurovereenkomst voor de kantoorvilla gelegen aan de 's-Gravenweg 433-437 te Rotterdam langjarig verlengd. In totaal huurt Vendit B.V. circa 1.056 m2 kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen op eigen terrein.

Bij deze transactie werd verhuurder geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

Rhijnspoor 209 te Capelle aan den IJssel

Frame Recruitment B.V. ,een onafhankelijk detacheringsbureau, is per 1 juni 2015 een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor de circa 220 m2 kantoorruimte met dakterras alsmede 2 parkeerplaatsen gelegen aan het Rhijnspoor 209 te Capelle aan den IJssel.

De kantoorvilla's gelegen in Businesspark Rhijnspoor zijn onlangs geheel gerenoveerd en zijn zo ontworpen dat ze in de toekomst ook makkelijk zijn aan te passen aan de wensen van (nieuwe) gebruikers. Verhuurder heeft maatregelen genomen die leiden tot energiebesparing en dus vermindering van energielasten.

In het gebouw aan Rhijnspoor 209 zijn nu nog 2 etages te huur. De Mik bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Eerste Goudsewagenhof 4 te Rotterdam

Na 4,5 jaar is Rotterdam Drum Department (RDD) , d é drumspeciaalzaak voor Rotterdam en omstreken, uit het huidige pand aan de Goudsesingel gegroeid. Om deze reden heeft RDD recent een huurovereenkomst gesloten voor de huur van de kantoor-/winkelruimte aan de Eerste Goudsewagenhof 4 te Rotterdam. Deze nieuwe winkel van circa 220 m2 ruimte ligt in het populaire Hoogkwartier en gaat binnenkort open.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie tot stand namens verhuurder.

Newsbites: Cijfers

Blader door ons aanbod


 

Maastricht heeft meer winkels per inwoner dan Amsterdam


Van de 25 grote gemeenten heeft Maastricht de meeste winkels per hoofd van de bevolking. Amsterdam heeft met afstand de meeste winkels van alle gemeenten. Den Haag heeft de meeste winkels per vierkante kilometer. Dat meldt het CBS na een nieuwe analyse van bestaande cijfers over winkelvestigingen.

Maastricht had op 1 januari van dit jaar 854 winkels; 7,0 winkels per duizend inwoners. Dat is iets meer dan Amsterdam (6,4 winkels). Als gekeken wordt naar alle Nederlandse gemeenten, dan blijken de Waddeneilanden Vlieland (20,3 winkels), Schiermonnikoog (13,8), Terschelling (13,2) en Texel (13,1) de meeste winkels per duizend inwoners te hebben. Hier wonen relatief weinig mensen, maar hier komen relatief veel toeristen.

Nederland heeft bijna 88 duizend fysieke winkels. Kledingwinkels komen het vaakst voor (18 procent), op ruime afstand gevolgd door onder andere supermarkten (7 procent), bloemenwinkels (4 procent), fietsenwinkels, drogisterijen, meubelwinkels, slagerijen en schoenenwinkels (allen 3 procent).

Tussen de grote gemeenten zijn geen grote verschillen in de samenstelling van het winkelbestand. Een klein verschil is dat Maastricht een hoger percentage kledingwinkels heeft dan de meeste andere gemeenten.


Bron: cbs.nl

De vastgoedtrein dendert in 2017 door

[PREMIUM CONTENT] De Nederlandse vastgoedmarkt dendert door. De eerste drie maanden van het jaar staken beleggers €2,7 mrd in kantoren, winkelpanden, bedrijfsruimten en ander commercieel vastgoed. Dat is 40% meer dan in het eerste kwartaal van recordjaar 2016. Dat blijkt uit cijfers die vastgoedadviseur JLL woensdag naar buiten brengt.


Bron: fd.nl

NVM: Gunstige vooruitzichten voor Nederlandse vastgoedmarkt

Foto vastgoedjournaal.nl
De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM publiceert vandaag haar jaarrapport 2016 ‘Vastgoedmarkt in beeld’. Het boekje geeft een onderbouwd en cijfermatig overzicht van de verschillende markten waarin de NVM opereert: de woningmarkt en die voor commercieel en agrarisch & landelijk vastgoed.


Bron: vastgoedjournaal.nl

Winkels doen het weer beter, mede dankzij de huizenmarkt

De omzet van winkels is in de maand februari voor de tiende achtereenvolgende maand gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd. De omzet in de detailhandel lag 4 procent hoger dan in februari 2016.


Bron: nrc.nl

Vergunde bouwsom voor bedrijfsgebouwen blijft achter

Foto cbs.nl
De totale bouwsom van de afgegeven vergunningen voor de bouw en verbouw van woningen steeg de afgelopen jaren veel harder dan de bouwsom van vergunningen voor bedrijfspanden. Wel loopt de vergunde bouwsom voor bedrijfspanden sinds het derde kwartaal van 2016 op. Dit meldt het CBS op basis van nieuw gepubliceerde indexreeksen over vergunde bouwsommen op basis van een vernieuwde berekeningsmethode.


Bron: cbs.nl

Toekomst kantorenmarkt: voldoende vierkante meters beschikbaar, maar nieuwbouw blijft nodig

Foto pbl.nl
De huidige kantorenvoorraad biedt ”“ in puur kwantitatieve zin - genoeg ruimte voor de kantoorbehoefte in 2030 en 2050. Dat geldt zowel bij een stijging als daling van de toekomstige kantoorbehoefte. Toch zal nieuwbouw van kantoren nodig blijven, concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Centraal Planbureau (CPB) in de beleidsstudie ‘De toekomst van kantoren’.


Bron: pbl.nl

Gemeenten maken geen haast met aanpak leegstand

De afgelopen twee jaar is het aantal vierkante meters aan winkeloppervlakte met maar 1,2 procent gedaald. En dat is tegen de afspraken in. De beperkte daling blijkt uit cijfers van dataverzamelaar Locatus die BNR heeft opgevraagd.


Bron: bnr.nl

Kantoorhuizen naar record

Foto telegraaf.nl
De ombouw van kantoren heeft vorig jaar met 750.000 vierkante meter een recordaantal nieuwe woningen opgeleverd.

Voor de woningmarkt betekent het extra aanbod meer dan een verdubbeling van de opbrengst uit 2015.


Bron: telegraaf.nl

Explosieve groei nieuwbouw logistiek vastgoed

Foto logistiekprofs.nl
Het afgelopen jaar is er in Nederland 1.150.000 vierkante meter aan logistieke ruimte bijgebouwd. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2015. De nieuwbouw komt vooral voor rekening van logistiek dienstverleners, zo blijkt uit onderzoek van DO Research.


Bron: logistiekprofs.nl

Kantorenleegstand neemt fors af door aantrekkende economie

Foto ANP
Het gaat goed met de kantorenmarkt. Leegstand neemt fors af als gevolg van een aantrekkende economie en een krappe woningmarkt.

Het aanbod van leegstaande kantoren is vorig jaar met 10 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).


Bron: rtlnieuws.nl

Newsbites: Kantoren

Blader door ons aanbod


 

Wat de woningbouw kan leren van de kantorenmarkt

De kantorenmarkt als voorloper en goed voorbeeld. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht? Het dal was diep, als gevolg van de bouwdrift in de jaren voor de crisis.

De leegstand liep sterk op en het leek alsof er nooit meer nieuwe kantoren gebouwd zouden worden. Nu wil ik niet zeggen dat de crisis volledig voorbij is en de bomen weer tot in de hemel groeien, maar de kantorenmarkt staat aan het begin van een flinke omslag.


Bron: cobouw.nl

Toekomst kantorenmarkt: voldoende vierkante meters beschikbaar, maar nieuwbouw blijft nodig

Foto pbl.nl
De huidige kantorenvoorraad biedt ”“ in puur kwantitatieve zin - genoeg ruimte voor de kantoorbehoefte in 2030 en 2050. Dat geldt zowel bij een stijging als daling van de toekomstige kantoorbehoefte. Toch zal nieuwbouw van kantoren nodig blijven, concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Centraal Planbureau (CPB) in de beleidsstudie ‘De toekomst van kantoren’.


Bron: pbl.nl

Meer kantoren ombouwen tot woningen

De ombouw van kantoren naar woningen is succesvol en moet de komende jaren worden doorgezet. De opmerkingen van makelaars dat er binnenkort weer een tekort aan kantoorruimte ontstaat, worden met een korrel zout genomen.


Bron: telegraaf.nl

Versneld herstel van de Nederlandse kantorenmarkt

De positie van het grootstedelijk netwerk is versterkt en er wordt een toekomstige waardestijging van kantoren verwacht door de ontwikkeling van de huurprijs.


Bron: fmm.nl

NVM: Zorgen over gevolgen verplichting energielabel C voor kantoren - Accountancy Vanmorgen (persber

Foto accountancyvanmorgen.nl
Er dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwe kantoren te ontstaan. Dit probleem doet zich vooral voor in de vier grote steden, waar het huidige aanbod van bestaande kantoren onvoldoende aansluit op de vraag.

Dit concludeert NVM Business op basis van een 24 augustus gepubliceerd rapport over de kantorenmarkten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Schiphol.


Bron: accountancyvanmorgen.nl

NVM: Voorraad kantoorruimte door sloop en te weinig nieuwbouw in gevaar

Foto Archief EHF
In met name de vier grote steden, waar het huidige aanbod van bestaande kantoren onvoldoende aansluit op de vraag, dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwbouw van kantoren te ontstaan.

Dit blijkt onder meer uit een analyse van NVM Business in een woensdag gepubliceerd rapport over de kantorenmarkten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Schiphol.


Bron: blikopnieuws.nl

Toenemende discrepantie tussen vraag en aanbod op kantorenmarkt


Er dreigt op korte termijn een tekort aan nieuwbouw van kantoren te ontstaan. Dit probleem doet zich vooral voor in de vier grote steden, waar het huidige aanbod van bestaande kantoren onvoldoende aansluit op de vraag. Dit blijkt onder meer uit een analyse van NVM Business in een zojuist gepubliceerd rapport over de kantorenmarkten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Schiphol.


Bron: nvm.nl

Fors hogere investeringen in markt voor kantoren

Foto ANP
Er is in het eerste halfjaar van 2016 fors meer geïnvesteerd in kantoorpanden in Nederland. Beleggers staken ruim 2 miljard euro in de markt voor nieuwe kantoren, een toename van maar liefst 144 procent.

Dit meldt adviesbureau CBRE dinsdag in een rapport.


Bron: nul.nl

Een nieuw leven voor leegstaande kantoren

De leegstand op de kantorenmarkt neemt, voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis in 2008, weer af. Er werd meer kantoorruimte in gebruik genomen en er werd ook minder leegstaande kantoorruimte aangeboden.


Bron: nvm.nl

Licht herstel Nederlandse kantorenmarkt

De Nederlandse kantorenmarkt heeft in 2015 een licht herstel te zien gegeven. Bedrijven en instellingen huurden meer kantoorruimte dan een jaar eerder. Bovendien ging voor het eerst in jaren het aanbod van leegstaande kantoren iets omlaag. Een en ander blijkt uit nieuwe cijfers van NVM Business.

Terwijl vorig jaar de verhuur en verkoop van kantoorruimte met ongeveer 5% steeg tot om en nabij 880.000 m2, daalde het direct beschikbare aanbod met 1,5% tot circa 8,5 miljoen m2. Wat ook opviel, was dat in 2015 de gemiddelde huurprijs van kantoorruimte iets omhoog ging.


Bron: nvm.nl

Newsbites: Beleggingen

Blader door ons aanbod


 

De vastgoedtrein dendert in 2017 door

[PREMIUM CONTENT] De Nederlandse vastgoedmarkt dendert door. De eerste drie maanden van het jaar staken beleggers €2,7 mrd in kantoren, winkelpanden, bedrijfsruimten en ander commercieel vastgoed. Dat is 40% meer dan in het eerste kwartaal van recordjaar 2016. Dat blijkt uit cijfers die vastgoedadviseur JLL woensdag naar buiten brengt.


Bron: fd.nl

Huurinkomsten Nederlandse winkelcentra Unibail-Rodamco dalen hard

De Nederlandse winkelcentra van Unibail-Rodamco UL€227,30-0,35% leverden het eerste kwartaal 17,5% minder huurinkomsten op dan een jaar eerder. De vastgoedbelegger heeft veel last gehad van de hausse aan retailers die de afgelopen jaren failliet zijn gegaan. Dat meldt het Frans-Nederlandse bedrijf dinsdag nabeurs bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.


Bron: fd.nl

Huurgeneraties maken beleggen in woningen lucratief

Foto ANP
Steeds meer mensen beleggen in stenen. Afgelopen kwartaal werd zes procent van de huizentransacties gedaan door particuliere beleggers, meldt makelaarsvereniging NVM. En vooral de flexibele, jongere generaties op de woningmarkt huren steeds meer van deze woningen.


Bron: bnr.nl

Particuliere beleggers concurreren starter weg

Steeds meer koopwoningen worden opgekocht door particuliere beleggers. Dit drijft de prijzen op en maakt het voor starters moeilijker om aan een woning te komen. De groep beleggers met drie tot vijftig woningen is de afgelopen tien jaar verdubbeld, meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bij de presentatie van de woningmarktcijfers over het eerste kwartaal.


Bron: fd.nl

Vier onderbelichte oplossingen om tekort aan middeldure huurwoningen aan te pakken


Meer nieuwbouw of overdracht van sociale huurwoningen aan beleggers worden vaak genoemd om meer middeldure huurwoningen te realiseren waaraan nu schreeuwend behoefte bestaat. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) presenteert vandaag in de , die ook in heel verschillende regionale woningmarkten aan het oplossen van tekorten kunnen bijdragen.


Bron: vastgoedjournaal.nl

Verhuurbaarheid van uw vastgoed verhogen of boete riskeren?


Sinds kort handhaaft de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) nog strenger op de aanwezigheid van een energielabel bij verkoop, verhuur of oplevering van commercieel vastgoed. De strengere controles zijn al vanaf januari 2015, maar tot voor kort werd nog niet vaak een boete uitgedeeld, dit zal nu gaan veranderen. Voor de utiliteitsbouw kan een bestuurlijke boete opgelegd worden, die tot maximaal €20.250 kan oplopen. Maar: een energielabel is meer een kans dan een verplichting!


Bron: vastgoedjournaal.nl

Beleggingsvolume Nederland stijgt in 3e kwartaal 16% op jaarbasis


In de eerste drie kwartalen van 2016 is ruim € 163 miljard belegd in commercieel vastgoed, dat blijkt uit onderzoek van internationaal vastgoedadviseur CBRE. Vooral in Continentaal Europa bleef de vraag naar beleggingsproduct in het topsegment hoog. In Duitsland lag het beleggingsvolume in het derde kwartaal met bijna € 14,9 miljard voor het eerst sinds 2007 hoger dan in het Verenigd Koninkrijk.


Bron: nieuws.cbre.nl

Pensioenreuzen boeken uiteenlopende vastgoedresultaten

Pensioenreus ABP heeft in het derde kwartaal een rendement behaald van 1,1 procent op zijn vastgoedportefeuille 41,91 miljard euro, hetgeen neerkomt op 400 miljoen euro. Het vastgoed van Pensioenfonds Zorg & Welzijn boekte een rendement van 0,3 procent.


Bron: vastgoedmarkt.nl

Investeringen in Nederland groeien gestaag door woningmarkt

Foto ANP
De investeringen in Nederland zijn in augustus met 5,3 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.


Bron: nu.nl

Alternatieve financiers eisen steeds groter deel vastgoedportefeuilles op

Banken verwachten dat alternatieve financiers een steeds groter deel van de vastgoedportefeuilles in handen krijgen. Dat blijkt uit de Property Lending Survey 2016 van KPMG. Tachtig procent van de Nederlandse banken verwacht dat de omvang van de totale portefeuille van vastgoedleningen de komende anderhalf jaar zal toenemen.


Bron: accountancyvanmorgen.nl

Newsbites: Retail

Blader door ons aanbod


 

Maastricht heeft meer winkels per inwoner dan Amsterdam


Van de 25 grote gemeenten heeft Maastricht de meeste winkels per hoofd van de bevolking. Amsterdam heeft met afstand de meeste winkels van alle gemeenten. Den Haag heeft de meeste winkels per vierkante kilometer. Dat meldt het CBS na een nieuwe analyse van bestaande cijfers over winkelvestigingen.

Maastricht had op 1 januari van dit jaar 854 winkels; 7,0 winkels per duizend inwoners. Dat is iets meer dan Amsterdam (6,4 winkels). Als gekeken wordt naar alle Nederlandse gemeenten, dan blijken de Waddeneilanden Vlieland (20,3 winkels), Schiermonnikoog (13,8), Terschelling (13,2) en Texel (13,1) de meeste winkels per duizend inwoners te hebben. Hier wonen relatief weinig mensen, maar hier komen relatief veel toeristen.

Nederland heeft bijna 88 duizend fysieke winkels. Kledingwinkels komen het vaakst voor (18 procent), op ruime afstand gevolgd door onder andere supermarkten (7 procent), bloemenwinkels (4 procent), fietsenwinkels, drogisterijen, meubelwinkels, slagerijen en schoenenwinkels (allen 3 procent).

Tussen de grote gemeenten zijn geen grote verschillen in de samenstelling van het winkelbestand. Een klein verschil is dat Maastricht een hoger percentage kledingwinkels heeft dan de meeste andere gemeenten.


Bron: cbs.nl

Winkels doen het weer beter, mede dankzij de huizenmarkt

De omzet van winkels is in de maand februari voor de tiende achtereenvolgende maand gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd. De omzet in de detailhandel lag 4 procent hoger dan in februari 2016.


Bron: nrc.nl

De nieuwe manier van shoppen!

Alleen de plek kan niet geautomatiseerd worden.


Bron: youtube.com

Column: Komt de consument nog naar de fysieke winkel?

De online/offline-discussie is een steeds terugkerend thema binnen de Retail-sector. Oftewel: hoe groot is de impact van internet op de sector, en blijft de fysieke winkel relevant?


Bron: denationalefranchisegids.nl

Provincies zetten mes in winkelleegstand


De provincies gaan plannen die de winkelleegstand vergroten blokkeren. Deze en andere maatregelen staan in 12 RetailDeals die de provincies vandaag met met minister Kamp sluiten. Detail: in de deals komen afspraken om te komen tot objectieve kengetallen over productiviteit en marktruimte. - See more at: http://www.stadszaken.nl/economie/retail/provincies-pakken-leegstand-aan#sthash.vkgGllFV.dpuf


Bron: stadszaken.nl

Korte huurcontracten en daghoreca steeds belangrijker op Nederlandse winkelmarkt


Korte huurcontracten en daghoreca worden steeds belangrijker op de Nederlandse winkelmarkt. Ook in de grote steden van ons land zijn korte huurcontracten meer regel dan uitzondering. Daarnaast speelt daghoreca, mede door een lagere vraag van winkeliers, een steeds belangrijkere rol in winkelgebieden. Dit blijkt uit onderzoek van NVM Business naar de situatie op de winkelmarkt in tien grote Nederlandse winkelsteden.


Bron: nvm.nl

Prettige winkelervaring belangrijkste factor in keuze consument

Foto
De belangrijkste factoren in de keuze voor een winkel van consumenten zijn niet prijs-gerelateerd en een prettige winkelervaring staat op nummer één. Dit komt uit de Nielsen Shopper Trends enquete.


Bron: levensmiddelenkrant.nl

Zo denkt de consument over de winkelstraat


Faillissementen in de winkelstraat volgen elkaar in rap tempo op, terwijl online spelers groeien. Hoe kijkt de consument in de binnenstad aan tegen de veranderende retailmarkt? En wat verwachten zij en experts van de toekomst? In deze video zet CCV Nederland de ontwikkelingen in de retailmarkt van de afgelopen jaren op een rij en wordt gekeken naar de kansen voor de toekomst.


Bron: retailwatching.nl

Ondanks de crisis stijgt het aantal banen in de detailhandel

Foto rtlnieuws.nl
Het afgelopen jaar zijn in Nederland per saldo 1700 winkels gesloten, toch is dat geen probleem voor de werkgelegenheid. Het totaal aantal banen in de detailhandel blijkt niet te dalen, maar de komende jaren juist gestaag te stijgen.


Bron: rtlnieuws.nl

Vraag naar winkelruimte nog steeds hoog

Ondanks het faillissement van verschillende landelijke detailhandelsketens is het de Nederlandse winkelmarkt in 2015 duidelijk beter vergaan dan in voorgaande jaren. Onder invloed van een verbeterd consumentenvertrouwen en gestegen consumentenbestedingen steeg de opname van winkelruimte met ruim 20%, terwijl het aanbod van te huur en te koop staande winkelruimte met slechts 0,7% omhoog ging, de laagste stijging sinds jaren. Dit blijkt uit analyse van NVM Business.

Opname in 2015 fors hoger
De totale opname van winkelruimte kwam in 2015 uit op ruim 1 miljoen vierkante meter, 20% meer dan in 2014. Het aantal transacties lag eveneens hoger, zij het dat de stijging met 4% bescheiden was. Dat er meer meters werden verkocht en verhuurd, werd dan ook voor een belangrijk deel veroorzaakt door het feit dat de gemiddelde transactieomvang toenam.


Bron: nvm.nl

Lookbook

BLUECORE - New York City - Playing With the Past

Foto Udomfoto

AIRBNB EXPANSION - San Francisco - Design-School Vibes

Foto Jeremy Bitterman

APEC summit hotel Beijing Sunrise Kempinski Hotel

Foto Shanghai Huadu Architecture&Urban planning co. ltd

Pop Up Luggage Space by TomDavid has walls that recede like an inverted umbrella


Henning Larsen's building has a facade that moves in response to changing heat and light

Foto Henning Larsen Architects

Classical Rocks: Rojkind Arquitectos’ Bold New Concert Hall on the Gulf of Mexico

Foto architizer.com

Ekimetrics - Paris - The Classic and the Modern

Foto Arnaud Schelstraete

Zaha Milan

Foto Jacopo Spilimbergo

Colofon

Deze digitale vastgoedkrant is een uitgave van:

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.
Lichtenauerlaan 140 (Brainpark II)
3062 ME Rotterdam
Telefoon: +31 (0)10 453 03 03
info@mik.nl

Ga naar homepage van het De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. Magazine

Menu

Goed gemikt Blader door ons aanbod Newsbites: Cijfers Kantoren Beleggingen Retail Lookbook Colofon

Sluiten